“Medelijden met wie naar Veurne moet rijden”

Stephan Mourisse, burgemeester Vleteren
Redactie KW

Vleteren telt heel wat landelijke wegen, maar ook op de hoofdweg die Woesten en Oostvleteren verbindt, de befaamde N8, wordt de snelheid verlaagd tot 70 km/uur.

“Op zich heb ik er niks tegen dat de snelheid op landelijke wegen beperkt wordt tot 70 km/uur”, zegt burgemeester Stephan Mourisse van Vleteren. “Op veel wegen is het gewoon ook niet mogelijk om harder te rijden. Er zijn heel wat bochten in de straten, er rijden wielertoeristen… Daar kan ik volledig inkomen. Ook de weg tussen Westvleteren en Oostvleteren wordt 70 en daar heb ik geen grote problemen mee”.

Geen vrijliggende fietspaden

Wat ik wel idioot vind, is dat de weg van Ieper naar Veurne 70 km/uur wordt. Ik heb medelijden met wie elke dag de baan op moet en naar Veurne moet rijden door Vleteren. De reden van de snelheidsbeperking is dat er geen vrijliggende fietspaden liggen. Dat is een voorwaarde die is opgesteld door het Vlaams Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV). Wij zijn al jaren vragende partij aan AWV om vrijliggende fietspaden aan te leggen, maar ze liggen er nog altijd niet. Dus nu staan we daar en kunnen we niets doen. Door die voorwaarde is het ook bijna onmogelijk om uitzonderingen toe te laten.”

(JL)