Massale alcohol- en snelheidscontroles in West-Vlaanderen komend weekend

Redactie KW

In het weekend van 8 en 9 maart organiseren verschillende politiediensten snelheids-, alcohol- en drugscontroles.

Bijna elk weekend worden we wakker geschud met een tragische balans van een resem zware verkeersongevallen. Op vraag van gouverneur Carl Decaluwé organiseren de politiezones en de federale wegpolitie van West-Vlaanderen samen weekendcontroles tegen onaangepaste en overdreven snelheid en rijden onder invloed van alcohol of drugs. Een deel van de geplande controles wordt vooraf aangekondigd.

Voor het weekend van 8 en 9 maart zijn minstens negen controles voorzien. De wegpolitie van West-Vlaanderen plant zondag snelheidscontroles zonder onderschepping op de E403 tussen Wevelgem en Roeselare richting Doornik. Dat geldt ook voor Knokke-Heist, Damme en de zone rond Izegem en Roeselare. De politiezone VLAS (Kortrijk, Kuurne, Lendelede) organiseert naast snelheidscontroles ook alcohol- en drugscontroles.

Ook de zone POLDER (Diksmuide, Houthulst, Koekelare, Kortemark) mag zich dit weekend aan alcohol- en snelheidscontroles verwachten, net zoals de zone KOUTER (Gistel, Ichtegem, Jabbeke, Oudenburg, Torhout). De communicatiedienst van het provinciebestuur kondigt ook controles aan in HET HOUTSCHE (Beernem, Oostkamp, Zedelgem).

Ook op andere plaatsen en in andere politiezones zullen er dit weekend snelheids- en alcoholcontroles uitgevoerd worden. Veilig rijden is dus de boodschap.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier