Marijke Depestel uit Kortemark in spotje rond verkeersveiligheid

© Kurt Desplenter
Redactie KW

Marijke Depestel uit de Desiré Mergaertstraat figureert de laatste tijd niet alleen in heel wat tv-series, straks kom je haar ook op heel wat computerschermen tegen in een spotje voor de dienst Verkeersveiligheid.

“Ik heb me ooit ingeschreven in een aantal castingbureaus”, vertelt Marijke Depestel. “Een paar weken geleden mailden ze me dat twee rappende bomma’s zochten voor een ludieke internetspot voor de dienst Verkeersveiligheid. Acteerervaring was vereist en je mocht geen scrupules hebben om voor de camera te staan. Voor mij was dat alleszins geen probleem. Ik speel mee bij de toneelkring van Edewalle en ik figureerde al in tal van series en films. Zo was ik vorige week drie keer te zien in Familie en de Buurtpolitie. In de toekomst ben ik nog te zien in Amateurs, Thuis, Conny & Clide en in de films Wonderbroeders, Café Derby en Witse.”

Te vriendelijk

“Nadat ik op 5 september in Halle auditie had gedaan, kreeg ik te horen dat het ging om een internetspotje, waarbij jongeren aangemoedigd zouden worden om een fluo hesje te dragen in het verkeer en zo veel zichtbaarder te zijn. Mijn auditie was, zoals ze me vertelden, de beste. Alleen, ik zag er te vriendelijk uit. Maar daar zouden ze wel een mouw aan passen. Maandag 15 september werd ik dan in Pepingen verwacht voor de opnames. Maar eerst werd ik door een schminkster aangepakt. Ze hadden toch ruim 2 uur de tijd nodig om me wat bij te werken en me er te laten uitzien als een strenge bomma.”

“Normaal komt het filmpje ter gelegenheid van de Week van de Mobiliteit op alle sociale netwerksites. De bedoeling dat jongeren ook een rapfilmpje insturen en zo mooie prijzen winnen. En wat meer is, ze worden aangespoord om zich veiliger te gedragen in het verkeer.”

(Jeffrey Dael)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 19 september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier