Maria Doolaeghestraat in Diksmuide terug open

De lichten werken, de straat kreeg een nieuwe laag asfalt, de voetpaden zijn terug in orde en de straat is terug open voor verkeer. © ACK
Redactie KW

Op maandag 18 september waren de werken in de Maria Doolaeghestraat gestart.

Er was voorzien dat de Diksmuidse verkeersslagader, die de drukke verbinding vormt tussen de noord-zuid- en de oost-west-as, voor drie maanden afgesloten zou worden. Er werd een omleiding voorzien langs de Woumenweg, de Eikhofstraat en de Esenweg. De werken in de Maria Doolaeghestraat zijn op donderdag 7 december, twee weken vroeger dan voorzien, afgerond. Om 13 uur werd de straat weer opengesteld voor verkeer. De verkeersborden en hekkens zijn weggehaald en de omleiding is niet langer van toepassing.

De rijweg van de Maria Doolaeghestraat kreeg een nieuwe asfaltlaag tussen de Paterskerk en de Bortierlaan. Ook de voetpaden werden vernieuwd. Ter hoogte van cultuurcentrum Kruispunt werd een nieuwe bushalte aangelegd. De huidige bovengrondse nutsleidingen werden ondergronds gebracht. Er werden verkeerslichten voorzien op het kruispunt Stragier om het verkeer vlotter te laten verlopen. Er werden deductielussen ingeslepen voor de verkeerslichten op het kruispunt Stragier. Doordat de lichten op die lussen worden afgesteld, dedecteren die het verkeer en zorgen zo voor een vlotte doorstroming.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier