Mandelbrug in Ingelmunster wordt afgebroken

De Mandelburg wordt afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe brug. © (Foto FODI)
Redactie KW

Op woensdag 6 september start waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV met de werken aan de Mandelbrug of de brug aan het begin van de Waterstraat.

Vanaf dat moment is ook de omleidingsroute via de Trakelweg van kracht. Eerst zal de aannemer het weg- en brugdek verwijderen. Daarna worden de damplanken aangebracht om de oevers van de Mandel te stabiliseren en een bouwput aan te leggen. Nadien worden de oude betonnen funderingen stuk voor stuk weggenomen om plaats te maken voor nieuwe.

Met de afbraak van de Mandelbrug zullen de bewoners en bezoekers van de woonkorrel voortaan gebruik moeten maken van de omleiding via de Trakelweg. Tot aan de tijdelijke voetbrug kan iedereen passeren. Het stuk Trakelweg – vanaf de voetbrug tot aan de Lysbrug – is enkel geschikt voor gemotoriseerd verkeer dat verder rijdt via de Nijverheidsstraat. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de omleiding via het kasteeldomein om aan de markt te geraken. Fietsers en voetgangers die naar het station moeten, steken de tijdelijke voetbrug over en gaan verder via het jaagpad, richting Stationsplein.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier