Man werd betrapt op dronken rijden toen hij diefstal ging aangeven

Redactie KW

Davy B. (34) uit Zonnebeke werd door de politierechter veroordeeld tot een levenslang rijverbod en tekende nu beroep aan.

De man trok naar de politie om aangifte te doen van een diefstal en de politie die vermoedde dat de man had gedronken vroeg hem te blazen. De man had inderdaad gedronken en was met zijn wagen naar de politie getrokken en dus in overtreding. De man werd gevraagd een attest af te leveren van bloedanalyse en een doktersattest waaruit moest blijken dat zijn drankgebruik geen probleem meer vormde, maar die werden niet overhandigd waarop de beklaagde een levenslang rijverbod werd opgelegd.

Meester Ivan Snick die Davy B. verdedigt hoopt op een mildere straf, want hij kan zich niet inbeelden dat zijn cliënt (die weliswaar reeds twee veroordelingen voor dronkenschap kreeg) nu levenslang rijverbod zou krijgen. “Iemand zijn rijbewijs levenslang afnemen is in onze moderne samenleving een soort doodstraf”, klonk het. Meester Snick merkte voorts op dat zijn cliënt geen brokkenpiloot was, maar altijd bij een controle tegen de lamp gelopen was. Intussen zou hij ook niet meer drinken. Vonnis op 10 september.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier