Man uit Tielt wordt voor de tweede keer in een maand veroordeeld voor rijden onder invloed

Redactie KW

Een 23-jarige jongeman uit Tielt kreeg vanmorgen een boete en een rijverbod van de Brugse politierechter omdat hij onder invloed achter het stuur zat. Hij was amper een maand eerder nochtans veroordeeld voor gelijkaardige feiten. “Maar ik heb enorm veel spijt en het zal nu echt niet meer gebeuren”, klonk het.

De twintiger werd in maart tegengehouden aan de markt van Tielt. Hij zwalpte er met zijn wagen over de weg. Bij een ademtest bleek dat hij met 1,5 promille alcohol achter het stuur zat. “Het was absoluut niet de bedoeling dat hij nog zou rijden”, zei zijn advocaat. “Maar de wagen van zijn kameraad die Bob was, startte niet. Daarom is hij dan toch maar achter het stuur gekropen en heeft hij die vriend naar huis gebracht.”

De politierechter tilde zwaar aan de feiten. Vooral omdat de jongeman in februari nog maar veroordeeld was voor rijden onder invloed. “En exact 33 dagen later ben je weer op pad”, zei de rechter. “Wat moeten wij in godsnaam doen om dat aan het verstand van mensen zoals u te brengen? Laat uw maat in het vervolg maar te voet gaan.” De jongeman kreeg een boete van 1.600 euro en een rijverbod van drie maanden.

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier