Man sterft in zwaar verkeersongeval in Moorsele

Redactie KW

Bij een zwaar ongeval in Moorsele is dinsdagavond een man om het leven gekomen. De vrouw die naast de bestuurder zat, werd zwaargewond.

Het ongeval gebeurde iets voor 21.30 uur in de Wittemolenstraat, een drukke verbindingsweg tussen Moorsele en Menen. Een voertuig kwam tegen de gevel van een woning terecht. Vermoedelijk verloor de bestuurder de controle over het stuur. Volgens het parket van Kortrijk reed de bestuurder met een te hoge snelheid. Zijn wagen raakte een gevel en een verlichtingspaal. Het voertuig sloeg te pletter tegen de gevel van een huis. Voor de jonge bestuurder kwam alle hulp te laat. Hij overleed ter plaatse. Een jonge vrouw die naast hem in de wagen zat, moest door de brandweer bevrijd worden. Zij werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis van Menen overgebracht.

In de Wittemolenstraat gebeurden in het verleden al meerdere ongevallen met onder meer overdreven snelheid. Daarom werden al verschillende verkeersremmende maatregelen genomen zoals de plaatsing van rijwegkussens.

(belga/foto nsk)