Maatregelen voor veiliger verkeer tussen Tielt en Schuiferskapelle

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Om de zichtbaarheid op het kruispunt van de Schuiferskapelsesteenweg met de Hullestraat te vergroten, komt er een proefopstelling met eenrichtingsverkeer.

11 april 2014 blijft een zwarte bladzijde in de geschiedenis van de lokale brandweer. Een brandweerploeg, die op weg was naar een afvalbrand in Schuiferskapelle, crashte toen zwaar in de Schuiferskapelsesteenweg, enkele tientallen meter voorbij het kruispunt met de Hullestraat.

Maatregelen

Precies zes maanden later neemt het stadsbestuur enkele maatregelen om de verkeersveiligheid te vergroten. “Naar aanleiding van dit ongeval hebben we de situatie grondig bekeken. We doen daarmee echter totaal géén uitspraak over de oorzaak zelf van dit ongeval”, benadrukt mobiliteitsschepen Birger De Coninck (SP.A).

In het verleden gebeurden in die buurt al meerdere ongevallen. Op het kruispunt Hullestraat/Schuiferskapelsesteenweg komt er nu een proefopstelling met eenrichtingsverkeer. “Op het kruispunt is de zichtbaarheid heel beperkt. Deze maatregelen zullen in grote mate bijdragen aan een veiliger oversteek.” Nog dit: over de hele lengte van de Schuiferskapelsesteenweg tussen beide bebouwde kommen mag er slechts 70 kilometer per uur worden gereden. “Na proefopstelling tot maart 2015 volgt een evaluatie.”

(LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier