Maar liefst 462 bestuurders lopen tegen de lamp van … de superflitser

Redactie KW

Dat de politiezone Kouter over een superflitser beschikt, is al even bekend. En dat de resultaten daarvan verbluffend zijn is dat ook. Maar een gewaarschuwd man of vrouw is er blijkbaar niet altijd twee waard. Want afgelopen weekend lieten heel wat bestuurders zich toch registreren door de superflitser.

Zondag mag voor de meeste mensen dan wel een vrije dag geweest zijn, de superflitser van de politiezone Kouter heeft er een meer dan drukke dag van gemaakt. Er werden namelijk 262 hardrijders geflitst. Een dag voordien waren dat er nog 200. “Dit zijn geen goeie resultaten”, klinkt het bij de politiezone.

De politie controleerde deze keer bewust binnen de bebouwde kom. Langs de Gistelsesteenweg in Jabbeke werden zondag 146 bestuurders geflitst. “Dat is meer dan 30 procent van de wagens die passeerden“, aldus de politie. “En dat zijn toch wel opmerkelijke resultaten.” De politie haalde zelfs vier bestuurders uit het verkeer omdat ze véél te snel reden. Zij haalden snelheden van 87, 88, 93 en zelfs 99 kilometer per uur binnen de bebouwde kom. Hun rijbewijs werd dan ook onmiddellijk ingetrokken.

Hetzelfde gebeurde bij één laagvlieger in de Aartrijkestraat in Torhout. Die reed samen met 115 andere bestuurders te snel. En een dag eerder controleerde de politie langs de Gistelsesteenweg in Varsenare en werden 200 bestuurders betrapt.

Weinig tijdswinst

“Zo’n overtreding lijkt onschuldig, maar kan al gauw ernstige gevolgen hebben”, aldus de politie. “En al zeker in de bebouwde kom waar je regelmatig in onverwachte verkeerssituaties belandt. En waar je vaak te maken hebt met kwetsbare weggebruikers zoals kinderen, ouderen en fietsers.”

De politie wijst er op dat te snel rijden meestal weinig tijdswinst oplevert. “Als je vijf kilometer lang aan 70 kilometer per uur rijdt in de bebouwde kom ben je amper 1,6 minuten sneller op je bestemming. Bovendien heb je een beperkter gezichtsveld, een tragere reactietijd, een langere stopafstand en zijn de gevolgen bij een ongeval veel ernstiger. Dertig procent van de dodelijke ongevallen worden bijvoorbeeld door overdreven snelheid veroorzaakt.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier