Maandag en dinsdag amper verkeer mogelijk in Aartrijkestraat in Eernegem

03/07/14 om 07:49 - Bijgewerkt om 07:49

Bron: Kw

Onder normale weersomstandigheden start op maandag 7 juli de aanleg van de fietssuggestiestroken in de Aartrijkestraat in Eernegem.

Maandag en dinsdag amper verkeer mogelijk in Aartrijkestraat in Eernegem

Het Vlaams Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV) is de opdrachtgever van deze werken. De werken zullen twee werkdagen in beslag nemen: op maandag 7 juli voor het gedeelte vanaf de Zedelgemsesteenweg tot aan de Ooievaarstraat en op dinsdag 8 juli voor het stuk vanaf de Ooievaarstraat tot aan de Veldwegel (kasseien). De aannemer start elke morgen om 6 uur en werkt door tot 18 uur.

Tijdens de werken is geen enkel verkeer mogelijk in het gedeelte waar gewerkt wordt. In dit stuk zal de straat volledig verkeersvrij zijn, ook voor fietsers. Wel kunnen voetgangers of fietsers met de fiets aan de hand de voetpaden gebruiken. Daarom voert het gemeentebestuur een totaal parkeerverbod in vanaf zondag 6 juli om 20 uur tot het einde van de werken. Bewoners van de Aartrijkestraat én de doodlopende zijstraten plaatsen best hun wagen in een andere straat.

Voor het doorgaand verkeer is er een verkeersomleiding voorzien via de Bruggestraat en de Achterstraat. De Lijn meldt dat voor de regelingen van lijn 51 (Oostende-Torhout) de halte in de Aartrijkestraat zal afgeschaft worden. De reizigers kunnen zich begeven naar de halte Eernegem-Markt.

Als de werken door regenval niet kunnen starten, worden ze verplaatst naar maandag 14 en dinsdag 15 juli.

(FJA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!