Maandag 8 december start derde fase in heraanleg van doortocht op De Hille

27/11/14 om 17:57 - Bijgewerkt om 17:57

Bron: Kw

Op maandag 8 december start de derde fase van de heraanleg van de doortocht Hille (Zwevezele-Wingene). In deze fase wordt de N50 tussen de Wingenesteenweg en de Bruggestraat aangepakt.

Maandag 8 december start derde fase in heraanleg van doortocht op De Hille


Fase 3 situeert zich tussen het kruispunt van de Hille met de Wingenesteenweg en Heulstraat enerzijds en de Bruggestraat anderzijds. Er wordt een gescheiden riolering aangelegd en de weg krijgt er een nieuwe en veiligere inrichting. Het einde van de derde fase is voorzien tegen begin juni 2015, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Het verkeer vanuit Kortrijk en Pittem op de N50 zal via de Akkerstraat en Hille-Zuid naar de Wingenesteenweg worden geleid. Daar kan het verkeer de weg verderzetten richting Brugge via het kruispunt Wingenesteenweg-N50 of richting Wingene via de Wingenesteenweg.

Het verkeer vanuit Brugge en Wingene zal over dezelfde omleiding worden gestuurd in tegenovergestelde richting: via de Wingenesteenweg, Hille-Zuid en de Akkerstraat gaat het verkeer terug naar de N50.

Aan het einde van fase 3 wordt het kruispunt met de Bruggestraat en de N50 voor 10 werkdagen afgesloten. Het doorgaand verkeer op de N50 blijft de bestaande omleiding via de Akkerstraat en Hille-Zuid volgen. Voor het verkeer van Wingene naar Zwevezele zal een omleiding gelden via de Heulstraat, de Ruddervoordestraat, de Bruggestraat en de Lichterveldestraat. Vanuit Zwevezele kan men naar Wingene via de Pastorijstraat om dan aan te sluiten op de omleiding via de Akkerstraat en Hille-Zuid.

Infoavond nu maandag

Nu maandag 1 december om 20 uur is er De Wissel een infoavond voor de bewoners in deze fases en de ondernemers in en rond de volledige werf.

(FJA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!