Loskade met containermuur in Oostrozebeke wordt afgezet met rood-witte blokken

24/10/16 om 16:25 - Bijgewerkt om 15:14

Een 19-jarige jongen heeft zich in de nacht van zaterdag op zondag met zijn wagen te pletter gereden tegen de containermuur naast de Expressweg in Oostrozebeke. Vier maanden geleden was daar ook al een leeftijdsgenoot van hem om het leven gekomen. "Morgen of woensdag plaatsen we rood-witte blokken, die de loskade moeten afzetten", zegt burgemeester Karl De Clerck (CDV) maandagmiddag.

Loskade met containermuur in Oostrozebeke wordt afgezet met rood-witte blokken

De containermuur werd vijf jaar geleden gebouwd om stof, dat opwaait bij het laden en lossen op de kaai, tegen te houden. Hij is vier containers hoog en vier stuks lang en staat op drie meter van de rijbaan. De constructie zorgde voor minder stof op de weg en in de omgeving, wat de bedoeling was.

"Na de twee tragische incidenten van de voorbije maanden, hebben we opnieuw overleg gevoerd", zegt Oostrozebeeks burgemeester De Clerck. Hij zat maandag samen met bedrijfsleider Lode De Boe van Unilin Panels, die de loskade gebruikt. "Na het eerste ongeval waren we al alternatieven aan het bekijken, nu hebben we dat in een stroomversnelling gebracht. Er komen rood-witte blokken die de kade afzetten op momenten dat er niet geladen of gelost wordt. Zo willen we vermijden dat er nog iemand aan hoge snelheid tegen zou rijden." Die blokken worden dinsdag of woensdag geïnstalleerd.

De 19-jarige bestuurder reed zondagochtend tussen de vangrail en knalde met zijn wagen tegen de kop van de containermuur. Het voertuig vloog in brand. De jongeman kon de wagen niet meer verlaten. Uit de vaststellingen blijkt dat het vermoedelijk om een wanhoopsdaad gaat.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!