Lokale politie Brugge houdt eerste ZAD-actie

Redactie KW

Hierbij worden bestuurders gecontroleerd op rijden onder invloed van alcohol, drugs en bepaalde medicatie.

Elke gecontroleerde bestuurder krijgt bij de verkeerscontrole een pillendoosje overhandigd met daarin een bijsluiter over de bijwerkingen van verdovende, stimulerende en hallucinogene middelen. Bedoeling is om het hele jaar door bestuurders bewust te maken nuchter achter het stuur te kruipen.

#ZAD

Onder de noemer #ZAD – rij zonder alcohol en drugs – vond deze voormiddag in de Bevrijdingslaan, tussen 11 en 14 uur een eerste verkeersactie plaats. De Brugse politie wil hiermee bestuurders bewust maken van de gevaren van alcohol, drugs en bepaalde medicatie. Met deze ZAD-acties sluit de Brugse politie perfect aan bij de jaarlijkse nationale BOB-campagnes, die in juli, augustus, december en januari plaatsvinden maar vooral gericht zijn op dronken rijden. Drugs en bepaalde medicatie kunnen er nochtans ook voor zorgen dat je een gevaar bent op de weg. Dat is nog onvoldoende geweten.

Bestuurders die vanop de Expresweg afreden, kwamen in de zogenoemde triagezone terecht, waar een sampling en swab test een eerste indicatie geven van mogelijk alcohol- en druggebruik. Wie positief reageerde op deze eerste testen, werd naar de effectieve controlezone geleid. Daar werd een adem- of drugtest afgenomen. Sowieso krijgen alle gecontroleerde bestuurders, los van het resultaat, een leerrijk gadget. Aan de actie namen een 20-tal politiemensen deel. De resultaten worden later bekend gemaakt. (JVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier