Lo-Reninge wil overdreven snelheid aanpakken

24/07/16 om 13:00 - Bijgewerkt om 13:32

Het stadsbestuur van Lo-Reninge analyseerde de resultaten van de snelheidspreventieborden en kwam tot de conclusie dat in heel wat straten te snel wordt gereden. Daarom worden extra maatregelen genomen.

Lo-Reninge wil overdreven snelheid aanpakken

Er komen verkeerskussens om de snelheid te beperken. © KVCL

Metingen in de Zuidschotestraat in Reninge gaven aan dat 83 procent van de voertuigen te snel rijdt. Aan het bord van de bebouwde kom wordt daarom tijdelijk een wegversmalling gecreëerd. Nadien zal het effect hiervan geëvalueerd worden. Ook in de Middelstraat in Noordschote lapt 88 procent van de bestuurders de snelheidsbeperking van 50 km/u aan zijn laars. Ook daar komt een aanpassing. Ter hoogte van woonzorgcentrum Hof Ten Ijzer in Reninge komen er verkeerskussens om de snelheid af te remmen. De resultaten van de metingen werden ook besproken met de lokale politie. Er komen preventieve, maar nu en dan ook repressieve controles met boetes.

Ook het sluipverkeer als gevolg van de kilometerheffing op de N8 wordt aangepakt. Er zijn nu al meer politiecontroles en er worden extra middelen voorzien voor de aankoop van een anoniem meettoestel. Op die manier wil het stadsbestuur de snelheid en het aantal voertuigen nog beter in kaart kunnen brengen. Het stadsbestuur blijft er van overtuigd dat preventie op termijn meer resultaat oplevert dan repressief optreden. Boetes alleen kunnen deze problematiek niet oplossen.

(KVCL - foto KVCL)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!