Lo-Reninge krijgt elektrische wagen in bruikleen van Eandis

Redactie KW

Op die manier kan het stadsbestuur van Lo-Reninge kennis maken met elektrische mobiliteit.

Distributiebedrijf Eandis overhandigde op dinsdag 28 januari een elektrische wagen aan de stad Lo-Reninge. De stad is via Eandis meteen ook partner in het EVA-project, dat de uitdagingen rond elektrische mobiliteit in Vlaanderen onderzoekt en aanpakt.

“In het kader van het EVA-project (Elektrische Voertuigen in Actie) heeft Eandis afgelopen jaar op 71 locaties oplaadpunten voor elektrische auto’s en elektrische fietsen of scooters opgericht”, zegt Simon Van Wijmeersch, persverantwoordelijke van Eandis. “We willen zo over heel Vlaanderen een netwerk van oplaadeilanden creëren. Op die manier kan er invulling worden gegeven aan de doelstellingen van het EVA-project om binnen een straal van 20 kilometer of binnen de 20 minuten een oplaadpunt beschikbaar te hebben.”

Andere gemeenten

Na Lo-Reninge, mag Vleteren de elektrische auto enkele maanden uittesten en daarna komt Veurne aan de beurt. Ook in Staden rijdt momenteel een elektrische auto rond die de naam Mia draagt. Hier gaat het om een kleiner exemplaar type Smart waar de chauffeur in het midden zit. Na Staden zal die auto ook te zien zijn in Ieper en Ardooie.

(KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier