Lior Refaelov opnieuw in beroep tegen veroordeling door politierechtbank

© BELGAIMAGE
Redactie KW

De speler van Club Brugge kreeg 600 euro boete, waarvan de helft met uitstel, omdat hij zijn echtgenote met een vervallen Israëlisch rijbewijs liet rijden. Refaelov vroeg de vrijspraak.

De politie zag op 12 april 2016 hoe een Mercedes aan de Bevrijdingslaan in Brugge een verbodsbord negeerde. Gal Aviv gebruikte daardoor een strook die enkel voor Lijnbussen dient. Even later stelde de politie tijdens de controle vast dat de vrouw met een vervallen Israëlisch rijbewijs op pad was. Op het moment van de inbreuk had ze bovendien haar identiteitskaart niet op zak.

Op 27 maart 2017 stuurden Refaelov en zijn echtgenote hun kat naar het proces. Toen kreeg Gal Aviv voor alle feiten samen een effectieve geldboete van 1.500 euro en een rijverbod van een maand. De voetballer werd toen tot de minimumboete van 600 euro veroordeeld, omdat hij zijn leasingwagen van Club Brugge toevertrouwde aan iemand zonder rijbewijs. Na verzet werden de straffen voor beiden gemilderd. Voor gelijkaardige feiten was Refaelov in januari in beroep nog vrijgesproken.

Ook deze keer ging de profvoetballer in beroep tegen zijn veroordeling. Volgens zijn advocate Elisa Van Bocxlaer kon Refaelov niet weten dat het rijbewijs van zijn partner niet in orde was. “Ze was zelf in de veronderstelling dat ze een geldig rijbewijs had en besefte het pas na de veroordeling in beroep.” Op het moment van de inbreuk was Refaelov dus nog niet op de hoogte van het probleem. Bovendien was hij die dag op de club, waardoor hij ook niet kon weten dat Gal met zijn wagen op pad was.

De rechtbank doet uitspraak op 12 januari.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier