Lichtervelde wil geschrapte belbushalte aan Huwynsbossen terug

De Belbus stopt niet langer aan de Huwynsbossen. © Google Streetview
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Oppositiepartij SOMM dringt aan om de geschrapte belbushalte aan de Huwynsbossen in Lichtervelde opnieuw te voorzien. Ook de meerderheid is het idee genegen.

Tijdens de vragenronde van de gemeenteraadszitting van maandagavond vroeg raadslid Johan Vandenbussche (SOMM) zich af waarom de halte voor de belbus aan de Huwynsbossen geschrapt is. “Voor wie iets moeilijker van of naar het centrum geraakt was dat een ideale mogelijkheid om te genieten van de natuur. Daarbij denk ik onder meer aan de mensen die in het klooster wonen en niet over eigen vervoer beschikken”, aldus Vandenbussche.

Schepen van Mobiliteit Steven Bogaert (CD&V): “De Lijn voert jaarlijks metingen uit. Het gebruik van die halte lag zo laag, dat ze die geschrapt hebben.”

Ook aan Dominiek Savio

“We vinden dat een merkwaardige redenering en vragen dan ook om dat opnieuw aan te kaarten. Als De Lijn zo doorgaat, is er straks geen Belbus meer”, aldus nog Johan Vandenbussche.

Burgemeester Ria Pattyn (CD&V) was het voorstel echter genegen. “We vragen De Lijn ook al jaren om een halte te voorzien aan Dominiek Savio in Gits, maar krijgen telkens een negatief antwoord. Maar vragen is vrij en we zullen beide zaken opnieuw aankaarten.”

(TV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier