Lichtervelde plaatst bewegwijzering naar parkeerzones centrum

Onder meer langs de Ring staan nieuwe bewegwijzeringsborden. We herkennen v.l.n.r. Hans Delameilleure, Wouter Marchand, Peter Duyck en Luc Degandt. (Foto Kurt) © Foto Kurt
Redactie KW

Het gemeentebestuur van Lichtervelde heeft maandagavond de nieuwe bewegwijzering naar parkeerzones voorgesteld. Borden langs invalswegen moeten automobilisten naar de parkings aan De Schouw, het station en op de Marktplaats loodsen.

De technische dienst van de gemeente heeft onlangs vijftien nieuwe bewegwijzeringsborden geplaatst. Die moeten bezoekers vanaf de rand van het centrum duidelijk maken waar ze hun wagen kwijt kunnen.

“Samen met het Lichtervelds Economisch Forum en de Verkeerscommissie bracht het gemeentebestuur alle parkeerzones in kaart”, vertelt schepen van Lokale economie Wouter Marchand (CD&V). “Drie parkeerzones werden als bufferparking naar voren geschoven: de nieuwe Stationsparking, de parking van OC De Schouw die binnenkort wordt aangelegd en de Marktplaats met uitwijkmogelijkheid naar de parking van Lichtenhove. Bij de opmaak van dit parkeerplan gaf ook het Agentschap Wegen en Verkeer haar zegen.”

(TV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier