Lichte wijziging in planning onderhoudswerken op E17 tussen Waregem en Kruishoutem

Redactie KW

Sinds maandag 13 juli zijn de voorbereidende werken gestart voor het structurele onderhoud op de E17 tussen Waregem en Kruishoutem.

De aannemer is momenteel bezig met de realisatie van de doorsteken zodat het verkeer richting Antwerpen op de rijvakken richting Kortrijk kan gebracht worden. De planning is ondertussen licht gewijzigd.

De voorbije dagen werden de werken ‘s nachts uitgevoerd zodat de aannemer langer kan doorwerken. Deze nacht (de nacht van 15 op 16 juli) zal de aannemer tussen 19u en 7u in beide rijrichtingen de snelle rijstrook innemen om de doorsteken te creëren. Vanaf 21u tot 6u wordt vannacht in de rijrichting Frankrijk ook de middenrijstrook ingenomen om de betonnen stootbanden klaar te zetten in de middenberm. Wie tussen 21u en 6u de E17 richting Frankrijk opgaat heeft dus slechts 1 rijstrook ter beschikking vanaf parking Kruishoutem tot aan afrit 5 Waregem.

werfsignalisatie

In de oorspronkelijke planning was voorzien dat er tussen 18 en 24 juli niet zou gewerkt worden op de E17. Ondertussen blijkt dat het wegdek waar de doorsteken moeten komen in slechtere staat is dan gedacht. Daarom zal de aannemer ook volgende week verder werken en het wegdek van de doorsteken asfalteren. Dit is voorzien op maandag 20 juli (overdag). Het is op voorhand moeilijk in te schatten hoelang dat duurt. Indien de werken niet rond geraken op maandag 20 juli zal de aannemer op woensdag 22 juli verder werken. Op dinsdag 21 juli, de nationale feestdag, wordt er niet gewerkt en zal er geen hinder zijn.

In de nachten van 23 op 24 juli en 24 op 25 juli plaatst de aannemer de werfsignalisatie. Vanaf zaterdagochtend 25 juli is de werfsituatie in beide richtingen van kracht waarbij het verkeer richting Antwerpen via de doorsteken op de rijvakken in de andere richting wordt gebracht. Het verkeer moet dan in beide rijrichtingen over twee versmalde rijstroken. Tijdens de werken zal de oprit 5 Waregem richting Antwerpen afgesloten zijn. Het verkeer moet de oprit richting Kortrijk nemen en vervolgens via het op- en afrittencomplex 4 Deerlijk terugkeren richting Antwerpen. Het einde van de werken is voorzien tegen 31 augustus.

(ds)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier