Levenslang rijverbod voor dronken vader die op enkele maanden tijd 4 keer werd betrapt

20/09/16 om 15:42 - Bijgewerkt om 15:39

Een 45-jarige vader uit Torhout kreeg een levenslang rijverbod nadat hij vier keer onder invloed achter het stuur betrapt werd.

Levenslang rijverbod voor dronken vader die op enkele maanden tijd 4 keer werd betrapt

"De slechtste patiënt die ik in deze problematiek al tegenkwam." Het verslag van de deskundige over Manuel D. (45) uit Torhout was niet bepaald positief. De politierechter gaf hem deze morgen dan ook een levenslang rijverbod en verklaarde zijn wagen, een Renault Koleos, verbeurd. "Ik kan alleen maar zeggen dat ik niets meer drink", probeerde Manuel D. nog.

De Torhoutenaar verscheen in juni voor de politierechtbank omdat hij vier keer beschonken achter het stuur van zijn wagen betrapt werd. Op 25 oktober liep hij een klapband op langs de Expresweg in Brugge. Hij kroop toen samen met zijn zoontje van vier jaar over de vangrail, maar was zo zat dat hij daarbij ten val kwam. Hij bleek meer dan twee promille alcohol in zijn bloed te hebben. Op 9 november reed hij op een parking in Oostkamp tegen een geparkeerde wagen. Hij vluchtte toen met 1,82 promille weg. En ook twaalf dagen later blies hij bij een controle positief. De man liet zich opnemen, maar herviel in februari al terug. Toen werd hij in Torhout met 2,41 promille alcohol in zijn bloed achter het stuur betrapt.

Het parket vorderde een levenslang rijverbod voor de man. Maar de rechter gaf hem nog de kans om aan te tonen dat hij niet langer alcoholverslaafd is. De man moest langs bij een deskundige, maar maakte daar dus geen goeie beurt. "Wij beseffen dat het verslag niet bepaald positief is", zei zijn advocaat. "Maar hij is bereid om een alcoholslot in zijn wagen te installeren en zich aan heel strenge voorwaarden te houden. Wij hopen gewoon dat hij de kans nog krijgt om in het verkeer te komen."

Maar de politierechter hechtte veel belang aan het vernietigende rapport over de man. Hij gaf hem in totaal een boete van 6.060 euro en een rijverbod van elf maanden. Maar omdat de man duidelijk verslaafd is, legde hij hem ook een levenslang rijverbod op. Zijn wagen werd bovendien verbeurd verklaard. De kans is groot dat de Torhoutenaar beroep zal aantekenen tegen het vonnis.

(TL)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!