Leegmaak fietsenstallingen in Kortrijk goed gestart

Redactie KW

In het kader van het Stationsproject worden op 18 april de overdekte fietsenstallingen uit de Tolstraat, Stationsstraat en aan het stationsgebouw verhuisd naar het Stationsplein. Ten laatste op 14 april moesten de fietsen weg zijn uit deze stallingen.

Dinsdag 18 april is een belangrijke datum voor het Stationsproject Kortrijk. Dan verhuizen niet alleen de eerste fietsenstallingen naar het Stationsplein maar start ook de inrichting van de tijdelijke busterminals in de Minister Tacklaan. De inrichting van de nieuwe fietsenstalling is zo goed als klaar. Op 18 april start de verhuis van de fietsenstallingen. Dit verloopt in twee fasen: op 18 april verhuizen de helft van de overdekte fietsenstallingen uit de Tolstraat naast De Lijnwinkel, de stallingen uit de Stationsstraat en de tijdelijke stallingen aan het stationsgebouw ter hoogte van Pegasus naar hun locatie op het Stationsplein. De fietsen die in deze stallingen stonden moesten op 14 april weg zijn. Dat is intussen redelijk opgevolgd. De fietsen die er wel nog staan of vast hangen, worden weggehaald.Ze kunnen zaterdag 15 april nog afgehaald worden bij Mobiele en daarna vanaf dinsdag 18 april. Deze stallingen worden in dienst genomen op 21 april.

Tweede locatie

Ook een gedeelte van de fietsenstallingen aan de achterzijde van het station, Minister Tacklaan, worden dan ontruimd.Op 24 april verhuizen de overige overdekte fietsenstallingen uit de Tolstraat, de Doornikseslaan en de Burgemeester Reynaertstraat. Deze stallingen kunnen dan in dienst genomen worden op 28 april. Opgepast: ten laatste 21 april moet je fiets weg uit deze stallingen. De nieuwe locatie aan het Stationsplein is goed voor 1.000 fietsen.

(PVH – Foto JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier