Ledverlichting zorgt voor actieve wegmarkering in Heuvelland

Redactie KW

In het najaar wordt de weg tussen het Hooghof in Wulvergem en Dranouter voorzien van een actieve wegmarkering.

Heuvelland is daarmee de eerste gemeente die units met ledverlichting zal aanbrengen in een gevaarlijke bocht. De verlichting komt er over een afstand van een 100-tal meter en zal bestaan uit 20 tot 30 units met ledverlichting. “Nu we de openbare verlichting tijdens weekdagen doven, willen we de veiligheid van de weggebruiker blijvend garanderen”, zegt schepen Jean-Pierre Geelhand de Merxem.

De units met ledverlichting komen in de Kruisabelestraat in de bocht ter hoogte van de Smijterstraat. “De units zullen werken op zonne-energie en overdag opladen om dan ‘s nachts te branden om zo de gevaarlijke bocht aan te geven”, legt de schepen uit.

Betere zichtbaarheid

Als lid van het Provinciaal Comité Kennisplatform Openbare Verlichting trok Jean-Pierre Geelhand daarvoor eerder met de werkgroep naar Schiphol. “De kleine lichtpuntjes in de weg zorgen ervoor dat de bocht duidelijk zichtbaar wordt vanop afstand. Vergelijk het met de witte doorlopende streep die nu de bocht aangeeft.”

De units met ledverlichting worden bekostigd door de gemeente Heuvelland, de provincie en de West-Vlaamse Intercommunale. De hoofdweg zal tijdens de proefperiode ook overdag een veiliger karakter krijgen door onder meer het herschilderen van de belijning.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier