Ledegem voorziet heel wat wegenwerken in 2016

© JAN STRAGIER
Redactie KW

Tijdens de laatste raadszitting van het jaar in Ledegem, waar het meerjarenplan en budget ter sprake kwamen, stelde schepen Wally Corneillie (CD&V-VD) dat de gemeente voornamelijk aanstuurt op een zuinig beleid.

“We willen op een realistische wijze omgaan met de investeringen en op die manier de schuldenberg geleidelijk aan afbouwen. We zijn gestart met 14 miljoen en staan momenteel op 8,7 miljoen. We willen op het einde van de legislatuur ook op dat bedrag staan.”

Opvallend: op het budget voor 2016 staan wel heel wat wegeniswerken ingeschreven. Er is het project DWA, Droog Weer Afvoer, in onder andere de Geuzesmissestraat, de verdere afwerking van de Gullegemsestraat, de werken in de Fabriekslaan en Industrieweg en de mogelijke fietscaisson langs de weg tussen Rollegem-Kapelle en Sint-Eloois-Winkel. Dit laatste project heeft natuurlijk ook oog heeft voor de veiligheid van de fietsers. Ook het aankopen van enkele displays met mededeling van de eventuele boete valt hier onder. Er zijn ook heel wat werken voorzien aan de voetpaden.

Voor de sport is er ook geld voorzien voor kunstgras op het tweede veld van Olympic Ledegem en een nieuwe tribune voor het eerste veld van Winkel Sport.

De aanvullende gemeentebelasting blijft ongewijzigd op 8 procent en dat is ook zo voor de opcentiemen die op 1600 blijven. Deze begroting werd, na heel wat vragen en opmerkingen door de oppositie, goedgekeurd door meerderheid en Open VLD. Spa/Groen onthield zich, zoals het al enkele jaren het geval is.

(LDE – Foto JS)

8880

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier