Langparkeerders moeten weg uit stadskern van Waregem

Redactie KW

Schepen van Mobiliteit Kristof Chanterie (CD&V) van Waregem heeft het nieuwe parkeerbeleidsplan voor het stadscentrum voorgesteld. Dat wordt halfweg 2016 toegepast, wanneer de ondergrondse parking ZuidBoulevard open gaat voor het publiek.

Schepen Kristof Chanterie op de betalende zone achteraan de dekenale kerk in het stadscentrum van Waregem. (Foto DJW)

Opvallend is in elk geval dat de langparkeerders zullen moeten opteren voor abonnementen of gratis parkeren op daartoe voorziene locaties aan Waregem Expo, het Jeugcentrum of langs de ring R35. Wie komt shoppen kan een half uur zijn wagen achterlaten op daarvoor ingerichte plaatsen die door sensoren worden bewaakt. Wie de gestelde tijdslimiet overschrijdt, riskeert een parkeerboete.

De Waregemnaars die in zones van betalend parkeren wonen, schaffen zich het best een specifieke bewonerskaart aan. Alle parkeerautomaten worden vernieuwd én uitgebreid. De stad zal voor haar verkeersdienst extra parkeerwachters aanwerven. Een administratieve kracht moet voor het autonoom gemeentebedrijf Wagso het beheer voeren.

De komende weken legt de schepen het ontwerp voor aan handelaars, middenstandsgroepen en de fracties van de politieke partijen. Voor de bewoners is er ook nog een grote infovergadering in de raadzaal van het stadhuis. Het definitieve ontwerp moet voor de grote vakantie af zijn.

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier