Laatste fase werken N31 Brugge op gang getrokken

19/09/16 om 11:39 - Bijgewerkt om 20:00

In Brugge maakt Agentschap Wegen en Verkeer werk van het kruispunt Bevrijdingslaan - N31. Het is het laatste knooppunt langs de N31 dat onder handen genomen wordt. Na de voorbereidingswerken was het maandag tijd voor de eerste spadesteek van de echte werken.

Laatste fase werken N31 Brugge op gang getrokken

© Benny Proot

De voorbije jaren werden al heel wat kruispunten heraangelegd langs de N31, zoals aan de knooppunten met de Koningin Astridlaan, de Witte Molenweg, de Tillegemstraat, de Koning Albert I-laan en de Legeweg. Ook aan Chartreuse werd een nieuw complex gebouwd met onder meer een fietsersbrug. Het kruispunt aan de Bevrijdingslaan is het laatste knooppunt waar de lichten verdwijnen en er nieuw op- en afritcomplex komt.

Laatste fase werken N31 Brugge op gang getrokken

Die werken hebben ook invloed op het verkeer. Het doorgaand verkeer op de N31 blijft in beide richtingen over twee rijstroken rijden, maar rijdt in een boog om de werfzone. Ook het verkeer op de N351 Bevrijdingslaan naar de N31 Expresweg rijdt in een boog rond de werfzone. Verkeer vanuit Zeebrugge kan niet afslaan richting Brugge centrum maar moet al afrijden aan de N9 Oostendse Steenweg of doorrijden tot aan de Legeweg en daar een keerbeweging maken. Die situatie geldt tot mei 2017.

Het complex zal open gaan eind 2017 of begin 2018.

(Belga - Foto BP)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!