Laat je op oudejaar gratis thuisbrengen door de Responsible Young Drivers

Rik Clinckemaillie (Secura), Jeroen De Meerleer, Thijs Devolder, Laurent Verbeke en Jasper Berkein zijn klaar voor de laatste nacht van 2016. © Joke Couvreur
Philippe Verhaest

Op oudejaarsnacht kan je opnieuw gebruik maken van de diensten van de Responsible Young Drivers om veilig thuis te raken. In West-Vlaanderen zullen een dertigtal vrijwilligers actief zijn.

De Responsible Young Drivers bliezen bij rijschool Secura in Roeselare verzamelen om een rijtest af te leggen. “Zo kunnen we straks goed voorbereid de baan op”, aldus Thijs Devolder, coördinator voor West- en Oost-Vlaanderen. “Een dertigtal vrijwilligers staan op oudejaar klaar om iedereen tussen middernacht en 6 uur ‘s ochtends in de beste omstandigheden thuis te brengen.”

Die dienst is trouwens volledig gratis, al kan iedereen de chauffeur een fooi geven. “Alle fooien gooien we nadien in één pot en daarmee organiseren we een bedankingsfeestje.”

De chauffeurs zijn allemaal tussen de 18 en 29 jaar oud, terwijl de ‘klanten’ een iets rijpere leeftijd hebben. “Prille dertigers bellen ons af en toe op, maar hoe ouder het publiek, hoe beter ze ons kennen. Twintigers stellen bijna altijd in hun eigen vriendenkring een Bob aan.

De Responsible Young Drivers boeken, kan via het nummer 0902 12345.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier