Kuurne test maand eenrichtingsverkeer uit in centrumstraten

Redactie KW

Het proefproject loopt van 15 juni tot en met 15 juli.

Kuurne start een proefproject ‘eenrichtingsverkeer in de centrumstraten’ op 15 juni en eindigt daarmee op 15 juli. Na de verlofperiode volgt een evaluatie met alle belanghebbenden, zegt schepen voor mobiliteit Francis Watteeuw (SP.A). “Al meer dan twintig jaar bestaat de discussie over al dan niet invoeren van eenrichtingsverkeer, ook in de Verkeerscommissie. Het moet fietsers meer ruimte en kwaliteit bieden en de verkeersveiligheid sterk verhogen.”

De verkeersstromen zullen gemeten worden met een verkeersanalysetoestel. “Zo kunnen we alles goed inschatten”, legt de schepen uit. “Daarnaast observeren we ook wat deze veranderingen betekenen voor de zwakke weggebruiker. Het gaat om een test en er kunnen ook onvoorziene gevolgen zijn als verschuivingen van verkeersdrukte naar andere straten. Voor de rijrichting in de straten van dit proefproject is zeker niets definitief besloten. We kunnen natuurlijk ook tijdens die proefperiode het wegdek niet aanpassen. Er kunnen nog bijvoorbeeld geen fietspaden, fietssuggestiestroken of veranderde parkeervakken geschilderd of ingericht worden.”

In deze straten gaat het proefproject in

Eenrichtingsverkeer wordt tijdens de test ingevoerd in de Bavikhoofsestraat van het Kruiske tot de Steenovenstraat richting Steenovenstraat. In de Kerkstraat van aan het Marktplein richting Kruiske tot het Kruiske. In de Leiestraat kan enkel nog de richting Harelbeeksestraat genomen om zo het extra gevaarpunt van het Kruiske te ontlasten. In de Koning Albertstraat kan nog enkel richting Tramstatie gereden. Die richting kan dan eventueel meegenomen worden bij de toekomstige heraanleg van de Tramstatie.

(JPDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier