Kruispunt van Torhoutsesteenweg met Remi Claeysstraat in Zedelgem wordt aangepakt

Redactie KW

Tijdens de werken is er geen hinder op de N32 Torhoutsesteenweg, maar de aansluiting met de Remi Claeysstraat zal afgesloten zijn.

Vanaf maandag 9 mei starten werken aan het kruispunt van de N32 Torhoutsesteenweg met de Remi Claeysstraat in Zedelgem. Het kruispunt is heel breed, waardoor automobilisten foutieve inschattingen maken, meer dan eens met ongevallen tot gevolg. Heel vaak zijn vooral fietsers daarbij de dupe. Doordat er heel wat zwaar vervoer, onder andere van het nabijgelegen Case New Holland, langs dit kruispunt moet, was het voor het Agentschap Wegen en Verkeer geen optie om de verkeerssituatie er te versmallen.

Daarom komen er een lage boordsteen en overrijdbare uitstulpingen in beton. Zo wordt de Remi Claeysstraat versmald voor het gewone verkeer, maar kunnen vrachtwagens toch de bocht nemen. Achter de uitstulpingen komt er een verhoogd voetpad.

Tijdens de werken is er geen hinder op de N32 Torhoutsesteenweg, maar de aansluiting met de Remi Claeysstraat zal afgesloten zijn. Alle verkeer van en naar de Remi Claeysstraat moet via De Schatting. De werken starten op 9 mei en zullen ongeveer 4 weken duren, inclusief de droogtijd van het beton.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier