Kruispoortbrug II krijgt een noodbrug voor fietsers en voetgangers

Als alles goed gaat, zouden de maatregelen binnen een maand in orde moeten zijn. © MM
Redactie KW

Na een kleine twee weken zijn er enkele maatregelen op komst om de hinder aan de defecte Kruispoortbrug te verminderen.

De laatste dagen zaten het stadsbestuur van Brugge en Waterwegen en Zeekanaal enkele keren samen. Bedoeling was om zo snel mogelijk een oplossing te vinden voor de Kruispoortbrug die sinds twee weken defect is. Vooral voor de fietsers was de hinder groot. Na lange besprekingen vielen woensdag dan toch enkele maatregelen uit de bus.

Een eerste maatregel is dat de Kruispoortbrug II, die wél in gebruik is, verbreed zal worden met een tijdelijke noodbrug voor fietsers en voetgangers. Op die manier kunnen de zwakke weggebruikers in beide richtingen over de brug. Als alles goed gaat zou dat binnen een maand in orde moeten zijn. Technisch is het alvast mogelijk.

Een bijkomende optie die wordt bekeken om het autoverkeer te ontlasten is het plaatsen van een noodbrug in afwachting van de volledige herstelling van de defecte Kruispoortbrug. Op die manier zou het autoverkeer toch terug de normale route kunnen volgen.

Om de files te verminderen aan de andere poorten -de wachttijden lopen daar op drukke momenten op tot enkele tientallen minuten- zouden de bruggen vanaf vrijdag dicht blijven tussen 16.30 en 17.30 uur, om zo het autoverkeer voorrang te geven op het scheepvaartverkeer.

Alle maatregelen samen moeten – als ze er effectief allemaal komen – de hinder door de defecte poort drastisch verminderen. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier