Krottegemse handelaars misnoegd over slechte verkeerscirculatie

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

De Krottegemse handelaars kwamen gisterenavond samen om het over de slechte bereikbaarheid van Krottegem te hebben. Het nieuwe verkeersplan dat eind augustus werd ingevoerd, hangt met haken en ogen samen en de handelaars zien hun omzet dalen. Ze hopen dat de stad maatregelen treft.


© STEFAAN BEEL

Woensdagavond kwamen de Krottegemse zaakvoerders samen bij Peter en Nele van De Steeg in de Sint-Hubrechtsstraat waar ze hun grieven kenbaar maakten. Door het eenrichtingsverkeer in een aantal straten, moeten bewoners een grote omweg maken om hun bestemming te bereiken en er is geen passage meer bij de handelszaken. “Wij ondervinden er hinder van. Het is moeilijker om hier te geraken en als men moet beginnen zoeken, rijdt men gewoon elders. En alle handelaars uit de buurt zitten eigenlijk een beetje op dezelfde golflengte”‘, aldus Peter Claeys van De Steeg. “Het is tijd dat we een duidelijk signaal geven, want zo kan het niet meer verder. Door het nieuwe circulatieplan geraakt Krottegem almaar meer geïsoleerd.”

Bruisend Krottegem?

“Ik denk toch dat men een verkeerde keuze heeft gemaakt met de aanpassing van het verkeersplan op Krottegem. De snelste manier om bij ons te geraken vanuit het stadscentrum is om in het begin van de Ooststraat links af te slaan en zo naar het station te rijden. Daarvoor moet je al goed je baan kennen hé”, zegt hij. “Iedere handelaar in de buurt heeft er last van en als men zoveel toegangs- en uitvalswegen afgesloten houdt zoals nu het geval is, dan kan men onmogelijk tot een bruisend Krottegem komen zoals men het altijd heeft voorgehouden.”

De stad wil nog even afwachten alvorens grote veranderingen door te voeren. De heropening van de Jules Lagaelaan zit er dus nog niet meteen aan te komen, maar ze zijn wel bereid om enkele kleine aanpassingen te doen.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier