Kortrijksestraat in Heule krijgt nieuwe toplaag

Redactie KW

Als het weer het toelaat wordt op dinsdag 20 januari de nieuwe toplaag van de Kortrijksestraat aangelegd.

Dat betekent dat de straat wellicht binnenkort weer opent voor het verkeer in beide richtingen.


CD&V-gemeenteraadslid Patrick Jolie kaartte eerder deze week het gebrek aan informatie voor de Heulse handelaars aan. Hij deed dat in het kader van de verschillende wegenwerken die er momenteel plaatsvinden. “Heule heeft een belangrijke lokale handelsfunctie die vooral is gericht op het doorgaand verkeer”, zei Jolie. “Wanneer deze worden afgesneden, heeft dat grote gevolgen voor de lokale handel. Zeker wanneer er een gebrek aan communicatie is, met andere woorden, als de handelaars van niets weten.”

Dat bevestigde ook Sharon Verstuyft van Lingerie Sharon uit de Kortrijksestraat. De wegenwerken daar zouden voor het bouwverlof afgewerkt zijn maar de deadline werd niet gehaald. Doordat de toplaag nog niet is aangebracht, geldt er sinds december eenrichtingsverkeer. Wie van Heule richting Kortrijk wil rijden, kan dat, maar de omgekeerde beweging is niet mogelijk. Voor de handelaars is dat een ramp.

Al lijkt het einde van de werken nu wel dichterbij te komen. Schepen van Openbare Werken Axel Weydts (SP.A) liet vrijdag weten dat de toplaag mogelijk op dinsdag 20 januari wordt aangelegd. “Als het weer het toelaat, voert de aannemer de werken – die één tot twee dagen zullen duren – dinsdag uit. Wanneer de weg dan weer opgesteld wordt in beide richtingen, durf ik nu niet zeggen. Nadat de toplaag is gelegd, moeten de wegmarkeringen nog aangebracht worden. Het is de politie die beslist wanneer de weg weer open mag. Wel is zeker dat we nu niet meer spreken over maanden, maar over dagen.”

(NVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier