Kortrijkse kasseien krijgen onderhoudsbeurt

De lindeboom op het Sint-Maartenskerkhof is niet meer, binnenkort komt er een nieuw, gezond exemplaar in de plaats. © JVGK
Redactie KW

De kleine mozaïekkassien rond de Sint-Maartenskerk zijn na meer dan twintig jaar toe aan een heropfrissing.

De cementvoegen op het Sint-Maartenskerkhof, het Jozef Vandaleplein en de Nedervijver vertonen slijtage en het onkruid groeit er tussen de voegen door. De stad onderneemt actie en voert vanaf maandag herstellingswerken uit.

Omwille van acute veiligheidsredenen werd onlangs ook een lindeboom op het Sint-Maartenskerkhof gerooid. De stad plant tegen half maart een nieuwe lindeboom. Aannemer Cochuyt- De Smet uit Maldegem voert de werken uit. Ook de greppels in de Sint-Maartenskerkstraat worden vernieuwd. Het is de enige locatie in de binnenstad waar er nog gladde greppels liggen.

Maandag starten de werking aan het Sint-Maartenskerkhof. Die duren tot en met vrijdag 30 maart. Later dit jaar volgen de Nedervijver (van 28 mei tot en met 15 juni), het Jozef Vandaleplein (van 15 oktober tot en met 9 november) en de Sint-Maartenskerkstraat (in de week van 22 oktober). “Alle data werden afgestemd met de evenementenkalender“, legt schepen van Openbare Werken Axel Weydts uit. “Er werd ook nadrukkelijk rekening gehouden met het terrasseizoen.”

Tijdens de werken is er in die zone geen verkeer toegestaan, de handelszaken en woningen blijven wel te voet bereikbaar. Ook de toegang tot de Sint-Maartenskerk blijft steeds vrij. Tijdens het vervangen van de gladde greppels in de Sint-Maartenskerkstraat zal er hinder zijn, maar het doorgaand verkeer blijft mogelijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier