Kortrijkse Budabrug nu ook officieel ingehuldigd

© LO
Redactie KW

Op zondag 15 maart werd de Budabrug, anderhalve maand na ingebruikname, feestelijk ingehuldigd door burgemeester Vincent Van Quickenborne, minister van Mobiliteit en Openbare werken Ben Weyts en Agnes Peil, afdelingshoofd bovenschelde van Waterwegen en Zeekanaal nv.

Op vrijdag 30 januari konden de eerste voertuigen over de nieuwe tafelbrug rijden. De werken aan de Budabrug startten al in 2010 met de afbraak van de oude Budabrug. Verschillende onvoorziene omstandigheden lieten het project vertragingen oplopen. Uiteindelijk kon de brug in de zomer van 2014 via het water van Gent naar Kortrijk gevaren worden. Bij de testopeningen in het najaar liep het nog even mis en raakte de brug beschadigd.

Feest

De Scaldisch Marching Band zorgde voor vrolijke muzieknoten om met bewoners van Buda en Overleie, onder wie ook verschillende bewoners van woonzorghotel Heilig Hart, leerlingen en ouders van Sint-Amandsbasisschool Noord en BO De Brug, de rommelmarktkoningin en veel andere Kortrijkzanen richting brug te trekken. Daar waren enkele toespraken van burgemeester Van Quickenborne, minister Weyts en Agnes Peil van W&Z. De burgemeester hoopt dat de Reepbrug, de zevende en laatste brug, er ook komt in Kortrijk. “De komst van de Budabrug is de laatste grote stap naar De Grote Verleieding, nl. vier maanden feesten rond de Leie. Iedereen vindt de weg naar het water: Er is Texture, Buda Beach, er komen drie woontorens. Op Overleie komt weer alles in beweging en er komen verschillende nieuwe woningen. De burgemeester reikte bloemen en een sjaal uit aan Veerle Libeer, die de winnaar werd van de fotowedstrijd ‘budabrug in beeld’ van Wit.h vzw. 200 kinderen van de Sint-Amandsbasisschool Noord en van BO De Brug maakten ook tekeningen van de Budabrug, als prijs mogen zij gratis naar de minigolf op het Astridpark. Na de toespraken werden 1000 ballonnen opgelaten van op de Budabrug. Er barstte een volksfeest los met gratis drank, oliebollen en frietjes voor iedereen en heel wat kinderanimatie.

(EDB – foto LO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier