Kortrijk maakt reizigers wegwijs in nieuwe buslocaties

Redactie KW

Sinds vrijdagmorgen is het bestaande busstation opgesplitst in 4 busterminals. Gemeenschapswachten en medewerkers van het stationsproject maakten op ludieke wijze de reizigers wegwijs.

De busperrons worden heringericht om de plaats van de geplande ondergrondse parking en fiets- en bustunnel in de Tolstraat en Zandstraat vrij te maken. Medewerkers van het stationsproject deelden folders uit en gaven uitleg aan de reizigers, die allen een cupcake kregen. Er was ook plaats voor plaatjes te beluisteren en aan te vragen of koffie en koeken te eten aan democratische prijzen. Lieve Zusjes en Stoere Broers zorgden voor animatie. “Al heel vroeg kwamen reizigers aan. Onze cupcakes zijn een succes. De mensen zijn blij dat ze wat aandacht krijgen voor hun vragen en niet aan hun lot overgelaten worden om hun weg te zoeken”, vertelt stationsprojectmedewerker Babette Bettens.

Babette en groepje reizigers: Victor, Axelle, Anne, Lisa, Stef
Babette en groepje reizigers: Victor, Axelle, Anne, Lisa, Stef© JVGK

“Dit is een tof initiatief. Het is een hele verandering qua plaats. Gelukkig weten we nu op voorhand waar onze buslijn zich bevindt en verliezen we geen extra tijd”, aldus Stef. “In principe is het voor ons niet erg dat we enkele tientallen meter verder moeten. Onze lijn 6 staat vooraan aan het station zoals het vroeger was”, zegt Femke. “Het is mooi dat ze op die manier de mensen wegwijs maken”, aldus Anke. Verder kregen chauffeurs en medewerkers van De Lijn een zakje snoep met ‘Grote duim’ op, voor hun medewerking.

Fietsers konden gebruik maken van de fietsherstelstand en reizigers konden een foto nemen aan de Flitspaal. Het betreft een deel van Fase 1 van het Stationsproject Kortrijk. De 4 vervangende busterminals bevinden zich aan het Stationsplein, de Doornikselaan, de Minister Tacklaan en de Wandelweg. “We zullen in de toekomst met die vier busterminals blijven werken”, zegt burgemeester Vincent van Quickenborne.

(PVH/JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier