‘Kortrijk gaat voor 2 wielen’ begint met sisser

© Foto BWB
Redactie KW

Dinsdagmiddag werd het startschot gegeven voor de fietswedstrijd ‘Kortrijk gaat voor 2 wielen’, maar die ondervond nogal wat tegenwind.

Spreekwoordelijke tegenwind, welteverstaan, want de weersomstandigheden waren optimaal. Alleen kwam vrijwel niemand opdagen op Van Ackers Hof. Om 12 uur stipt had de communicatiedienst van stad Kortrijk een foto op sociale media gepost van dat hof op de hoek van de Meiweg met Hoog Mosschier, zonder evenwel een adres te vermelden. Wie als eerste met de fiets het hof opreed, won een fietstas van stad Kortrijk.

Uiteindelijk was het de toevallige passant Els Bossier uit Izegem die rond 12.20 uur Van Ackers hof opreed en de fietstas mee naar huis mocht nemen. “Ik ga met de trein werken en rijd dan met de fiets van het station naar de orthodontist hier vlakbij”, vertelt ze. “Toen ik enkele mensen zag zwaaien, ben ik het hof opgereden en kreeg ik een prijs. Ik ben alvast blij met de fietstas.”

Autoloze zondag

Twee jongeren die effectief aan de fietsspeurtocht deelnamen en een tiental minuten later dan Els ter plaatse raakten, hadden dus pech. Toch gingen ze niet met lege handen naar huis: beiden kregen een fietsbel van stad Kortrijk toegestopt.

De actie ‘Kortrijk op 2 wielen’ is een drie weken durende fietswedstrijd, met als hoogtepunt de autoloze zondag op 21 september. Aan de wedstrijd hangen talloze prijzen vast. Meer info op www.kortrijk.be/septemberfietsmaand. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier