Kortekeer in Beselare krijgt rotonde en carpoolparking

Zo ziet het kruispunt De Kortekeer er op vandaag uit. De carpoolparking zou utgebouwd worden in het 'eilandje' tussen het bosje, de N 303 en het oude stuk Werviksestraat (nu nog in kasseien). (Foto ZB) © Foto ZB
Redactie KW

Het fameuze kruispunt van de Wervikstraat en de Kasteelstraat, beter bekend als ‘De Kortekeer’, wordt in 2016 in een nieuw kleedje gestopt : er zal een rotonde worden aangelegd, en in de slipstream daarvan zou er ook een carpoolparking komen.

Het kruispunt, pal op de grens van Beselare en Geluveld, is op vandaag niet echt gevaarlijk, maar wel relatief onoverzichtelijk en de vele ruimte die er nochtans is, wordt niet oordeelkundig gebruikt. Voornaamste pijnpunt is dat er op de N303 (Wervikstraat) in de richting naar Beselare geen voorsorteerstrook is voor het vele en vaak zware verkeer dat, meestal komende van de snelweg, linksaf wil naar de industriezone Polderhoek. Waarbij het achteropkomend verkeer gestremd wordt en dat verkeer dan al eens zijn doorgang durft te zoeken over het fietspad, wat dan weer wél onveilig is. De aanleg van een rotonde zal dus een forse verbetering zijn.

Onlangs raakte ook bekend dat de aanvraag die de gemeente Zonnebeke had gericht naar het Agentschap Wegen en Verkeer voor een carpoolparking in de nabijheid van de uitrit Beselare van de A19, is weerhouden in het prioriteitenplan van minister Hilde Crevits. In haar nota is er sprake van een basisaanbod van 30 parkeerplaatsen, met een mogelijke uitbreiding naar 50.

Burgemeester Dirk Cardoen (Inspraak) is blij met de komst van de rotonde en carpoolparking. “Het verkeer dat nu linksaf moet richting Beselare moet vaak wachten en dat kan gevaarlijke situaties opleveren”, legt hij uit. “Met de komst van een rotonde zal dat opgelost zijn.”

(JL/JRE)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 25 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier