Koppel uit Deerlijk brengt automobilisten aan het lachen met originele nummerplaten

09/05/14 om 09:15 - Bijgewerkt om 09:15

Bron: Kw

Fries Reyntjens en zijn vrouw Astrid Dedeurwaerdere hebben nieuwe, gepersonaliseerde nummerplaten waarmee ze de lachers op hun hand krijgen.

Koppel uit Deerlijk brengt automobilisten aan het lachen met originele nummerplaten

© Kurt Desplenter

Sinds kort kan je in België je eigen, gepersonaliseerde nummerplaat kiezen. Al staat daar wel een deftige kostprijs tegenover: je betaalt 1.000 euro voor zo'n origineel stukje egotripperij. Wie er het geld veil voor heeft, kiest meestal een 'patserplaat': de eigen naam, of het uitdagende 'Catch me' of 'Nice try'.

Maar niet zo bij het koppel uit Deerlijk, vertellen ze vandaag in Het Nieuwsblad. Zij gaan voor een plaat met een humoristische knipoog: de Opel Zafira en de Renault Espace trekken door het straatbeeld met een relativerende 'Hihihi' en 'Hahaha'. Zomaar eventjes 2.000 euro neertellen voor een mopje? Het paar had het er voor over, vertellen ze. "Als ik elke glimlach tel van mensen die ik er al een minuutje mee gelukkig gemaakt heb, heb ik het geld al lang terugverdiend", vertelt kunstschilder Fries, die de uitspatting deed met het geld van een recent verkocht schilderij.

(FJA)

Stem mee voor de Krak van je gemeente
Het voorbije jaar lieten heel wat mensen in jouw gemeente zich op een positieve manier opmerken. Krant van West-Vlaanderen ging op zoek naar deze mensen en nomineerde hen voor de Krak van jouw gemeente. Ontdek hier de Krak-kandidaten van jouw gemeente en breng jouw stem uit. Zo plaats jij hen mee op het podium dat ze werkelijk verdienen!

Meer nieuws uit