Koop je treinbiljet voortaan aan de automaat in Bissegem

© Foto BWB
Redactie KW

Veel Bissegemnaren keken raar op toen er eind april plots een biljetautomaat verscheen aan het station. De automaat is ondertussen geïnstalleerd en klaar voor gebruik.

“Sinds vorig jaar zijn we bij NMBS bezig met het installeren van 740 nieuwe biljetautomaten in België. Ze zullen verspreid staan over de 555 opstapplaatsen en stations”, zegt persverantwoordelijke Frieke Neyrinck. Bissegem is een van de opstapplaatsen waar sinds kort een automaat staat. Tijdens de tweede helft van dit jaar moeten alle biljetautomaten beschikbaar zijn voor de reizigers. De ruim 130 oude automaten worden vervangen en de nieuwe komen er extra bij. Ook in stations waar er nog loketten zijn, komen er automaten. “We willen los van de loketten ook andere mogelijkheden aanbieden aan onze klanten. Het is de bedoeling dat er op alle opstapplaatsen in België een automaat komt. De automaat werkt volgens hetzelfde principe als bankcontact en je kiest gewoon je treinticket. Ze zijn ook gemakkelijk te gebruiken voor mensen met een beperkte mobiliteit door de speciaal voorziene rolstoelvriendelijke sokkel.” Je kan ook betalen met muntstukken.

De Bissegemse reizigers zijn alvast tevreden dat ze opnieuw in hun gemeente terechtkunnen om een ticket aan te kopen. Sommigen denken daar echter anders over: “Nu wordt het moeilijker om gratis tot in Kortrijk te geraken. Vroeger bestond de kans nog dat je de conducteur – aan wie je je ticket moest kopen – niet te zien kreeg tijdens deze korte rit.” (EDB- foto BWB)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier