Konterdam-bewoner zamelt 1200 handtekeningen in

Redactie KW

Freddy Pierloot overhandigde zijn petitie aan burgemeester Johan Vande Lanotte. Hij vraagt dringend een oplossing voor het gevaarlijk kruispunt Gistelsesteenweg-Zilverlaan.

Freddy Pierloot woont in de Vanderstichelenstraat, op de wijk Konterdam. Als plichtsbewuste inwoner van de stad Oostende startte hij een petitie op, met de vraag om het kruispunt Gistelsesteenweg-Zilverlaan veiliger te maken.

Risico’s om over te steken

“Als chauffeur kruiste ik jarenlang dagelijks door de stad”, vertelt Freddy Pierloot. “Ik ken het probleem van het kruispunt Gistelsesteenweg-Zilverlaan al heel lang. Op het spitsuur moet je risico’s nemen om over te steken.

“Het probleem is ook dat er steeds meer omwonenden moeten gebruik maken van het kruispunt. We hebben al het project Baanhof en straks komen er nog eens 40 woningen bij van het project Rietmussstraat. Ik ergerde mij daar dagelijks aan. Het kwam zo ver dat mijn vrouw niet meer wilde meerijden met mij.”

Boos na ongeval Julie Daivier

“Na het dodelijke ongeval van de 21-jarige Julie Daivier was ik heel kwaad. Ik heb de koe bij de horens gevat. Ik heb een petitie opgesteld en legde die in 7 verschillende handelszaken gelegd. In 3 weken hebben 1.200 omwonenden de petitie ondertekend.”

“Mijn vraag is duidelijk: er moeten lichten komen op het kruispunt. Misschien zou een rondpunt veiliger zijn, maar er staan woningen dicht bij het kruispunt en die mensen kan je niet zo maar onteigenen.”

Vande Lanotte sceptisch

“De overheid zou dat wel kunnen. Het kruispunt is, zoals het er nu bij ligt, levensgevaarlijk. Ik hoop dat men de moed heeft om een try-out te doen, met tijdelijke lichten bij grote werken.”

Tijdens de wijkraad Konterdam-Oostende overhandigde Freddy Pierloot de handtekeningen aan burgemeester Vande Lanotte. De burgemeester staat sceptisch, omdat zijn ervaring hem heeft geleerd dat lichten niet veiliger zijn.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier