Komst Obama: N8 tussen Kortrijk en Wevelgem blijft open

© Foto AXV
Redactie KW

Morgenvoormiddag kan het verkeer probleemloos de N8 tussen Kortrijk en Wevelgem gebruiken.

Zowel politiezone Grensleie, waartoe Wevelgem behoort, als politiezone Vlas, die bevoegd is voor onder meer Kortrijk, liet intussen weten dat er geen algemeen doorgangsverbod geldt voor de N8 (Kortrijkstraat op grondgebied Wevelgem, Meensesteenweg op grondgebied Bissegem). Wel is het zo dat de weg wel volledig afgesloten zal worden een tijdje voor de Amerikaanse colonne uit de luchthaven Kortrijk-Wevelgem zal vertrekken of een tijd voor ze naar de luchthaven zal terugkeren. Dan zal er geen verkeer toegelaten worden. Normaal zal de colonne vanaf het vliegveld de Meensesteenweg opdraaien, de R8 richting Kortrijk oprijden en via het Ei en de E17 richting Waregem stuiven.

Voor het overige geldt op de N8 van de Moraviëstraat in Wevelgem tot de aansluiting met de R8 wel een totaal parkeer- en stilstandsverbod. De mensen die in dit deel van de straat wonen, worden ook afgeraden om buiten te komen en ze moeten vensters en deuren dicht houden.

Massale mobilisatie

Voor deze grootschalige operatie houdt politiezone Vlas 65 tot 70 manschappen achter de hand. “Het traject loopt voor een groot deel over grondgebied politiezone Vlas”, aldus communicatieverantwoordelijke Thomas Detavernier. “Onze mensen zullen niet alleen in de Meensesteenweg, maar ook op bijvoorbeeld bruggen paraat staan. Want als de colonne passeert, moet ook het verkeer daarop stilgelegd worden.” Politiezone Grensleie meldt dat zij voor woensdagvoormiddag acht personen laat opdraven. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier