Komende vier weekends geen treinen in Wervik, Komen, Ieper en Poperinge

Jos Remaut

Vanaf komend weekend zullen er vier weekends lang geen treinen rijden tussen Menen en Poperinge. Dit komt door grote werken aan het spoor tussen Komen en Ieper. Er is een vervangende busdienst met aansluiting op de trein in Menen.

Tussen Komen en Poperinge is de spoorlijn 69 enkelsporig, en voor de belangrijke herkalibreringswerken moet dit baanvak dan ook volledig buiten dienst worden gesteld. Ook een aantal overwegen in het Ieperse zijn voor kortere periode afgesloten tussen nu en eind maart. In het komende weekend gaat het om de overwegen op de Kemmelseweg (N331) en de Rijselseweg (N336) in Ieper.

Om een vlotte dienstregeling van de treinen te kunnen blijven garanderen, beperkt de NMBS in die weekends de treindienst Antwerpen-Gent-Kortrijk-Poperinge tot Menen. Daar zullen de treinen op hun gebruikelijke uur aankomen (22 minuten na het uur) en vertrekken (22 minuten voor het uur).

Vervangbussen

Aansluitend zal op zaterdag en zondag dan volgende busdienst gelden, al neemt de busrit van Menen naar Poperinge wel meer dan één uur in beslag.

In de richting naar Poperinge : Menen .33 – Wervik .45 – Komen .59 – Ieper .19 – Poperinge.39

In de richting naar Menen : Poperinge .22 – Ieper. 42 – Komen. 02 – Wervik. 15 – Menen .27

Voor de studententrein op zondagavond, die in Menen zal vertrekken om 19.22 uur, zijn er zelfs drie aanloopbussen : één die rechtstreeks van Poperinge naar Menen rijdt (vertrek 18.15), één die enkel Poperinge (18.11) en Ieper (18.31) bedient, en één die alle vier de stations bedient (Poperinge 18.09, Ieper 18.29, Komen 18.49, Wervik 19.03 (let op : niet aan het station maar aan de Salons Tabaksbloem in de Ommegangstraat).

In het verlengde Paasweekend zal er niet worden gewerkt en is de treindienst normaal, in de eerste twee weekends van april wordt er dan wel weer gewerkt en geldt opnieuw het scenario zoals hierboven beschreven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier