Komend weekend geen treinen tussen Deinze en Waregem door werken

Redactie KW

Vanaf zaterdagmiddag tot zondagavond vervangen bussen het treinverkeer tussen Deinze en Waregem.

Door werken aan de spoorinfrastructuur tussen het Oost-Vlaamse Deinze en het West-Vlaamse Waregem is het treinverkeer dit weekend onderbroken. In Zulte worden brugdekken geplaatst voor een nieuwe tunnel, meldt infrastructuurbeheerder Infrabel.

De NMBS legt vanaf zaterdagmiddag 11 juni tot en met zondagavond 12 juni een vervangende busdienst in tussen Deinze en Waregem. “De L-treinen Mechelen – Gent – Kortrijk zijn, vanaf 14u18 op zaterdag en zondag de hele dag, beperkt tot Deinze. Er rijdt een bus tussen Deinze en Waregem. Tussen Waregem en Kortrijk rijdt een navettetrein. De IC-treinen Antwerpen – Gent – Poperinge zijn, vanaf 13u48 op zaterdag en zondag de hele dag, beperkt tot Deinze. Er rijdt een bus tussen Deinze en Waregem: op zaterdag is de eerste vervangbus om 13u53, op zondag om 06u23. Op zaterdag en zondag is de laatste vervangbus om 00u53.”

De L-treinen Kortrijk – Gent – Mechelen vertrekken, vanaf zaterdag om 14u44 en zondag de hele dag, vanuit Deinze in plaats van Kortrijk. “Er rijdt een navettetrein tussen Kortrijk en Waregem. Tussen Waregem en Deinze rijdt een bus. De IC-treinen Poperinge – Gent – Antwerpen vertrekken, vanaf zaterdag 14u11 en zondag de hele dag, vanuit Deinze in plaats van Poperinge. Er rijdt een navettetrein tussen Poperinge en Waregem. Tussen Waregem en Deinze rijdt een bus: op zaterdag is de eerste vervangbus om 14u11, op zondag om 05u36. Op zaterdag en zondag is de laatste vervangbus om 23u11“, meldt Infrabel.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier