Komend weekend geen treinen tussen Brugge en Knokke

Redactie KW

Spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel voert komend weekend werken uit op de spoorlijn tussen Brugge en Knokke, waardoor het treinverkeer onderbroken zal zijn. De NMBS legt een vervangende busdienst in tussen Brugge en Knokke, met stops in Heist en Duinbergen. Daarnaast mogen treinreizigers gratis op de kusttram tussen Blankenberge en Knokke.

In Brugge zullen de vervangbussen aan het station vertrekken om xx.02 uur, met de eerste om 07.02 uur en de laatste om 23.02 uur. In Knokke vertrekken de bussen aan het station om xx.15 uur, met de eerste bus om 07.15 uur, de voorlaatste om 22.15 uur en de laatste bus om 22.50 uur. In het station van Brugge is er aansluiting voorzien voor de reizigers richting Gent en Brussel met de IC-verbinding Oostende-Eupen om xx.57 uur.

Infrabel wil tijdens de onderbrekingen zoveel mogelijk infrastructuurwerken combineren. Zo gebeuren er onderhouds- en vernieuwingswerken tussen Brugge en Knokke zoals het vervangen van spoorstaven en dwarsliggers en werkzaamheden aan wissels. De cilinders die instaan voor de beweging (het openen en sluiten) van de brug over het Boudewijnkanaal worden eveneens vervangen. Ter hoogte van de werf voor de aanleg van de nieuwe autosnelweg A11 in Brugge coördineert TUC RAIL, het studiebureau van Infrabel, de werken van Afdeling Wegen en Verkeer (AWV) voor het plaatsen van twee kokers (voor het fiets- en wegverkeer) onder de sporen.

Ook tijdens de weekends van 25-26 april en 9-10 mei zal gewerkt worden op de lijn Brugge-Knokke, met gevolgen voor het treinverkeer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier