Knokke-Heist behoudt dan toch zijn helihaven

Redactie KW

Op 1 september verviel de concessie voor de huidige helihaven maar het contract werd door het gemeentebestuur toen niet verlengd.


Donderdagavond loste de gemeenteraad het probleem op door de huidige concessie met zes maanden te verlengen en straks een nieuwe overeenkomst op te stellen voor een periode van 3 jaar.

Niet meer landen en opstijgen op landbouwgronden

Door de concessie voorlopig te verlengen worden de 1.500 vliegbewegingen straks opnieuw in goede banen geleid en kan het landen en opstijgen opnieuw gebeuren via de helihaven in het bedrijvencentrum ‘t Walletje. De voorbije weken was het anders en moesten de helikopters her en der op landbouwgrond in de gemeente landen en opstijgen. De oppositie kaartte aan dat de veiligheid daardoor duidelijk in het gedrang kwam. Door de huidige concessie met zes maanden te verlengen is het probleem voorlopig van de baan en kan Knokke-Heist opnieuw golftoeristen vanuit het Verenigd Koninkrijk op zijn helihaven ontvangen. De volgende weken wordt alvast een nieuwe concessie opgesteld voor drie jaar.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier