Kip aan ‘t spit krijgt wrange nasmaak voor Brugse automobilist

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De man werd op zondagvoormiddag tegengehouden door de politie, maar wist naar eigen zeggen niet dat hij nog onder invloed was van een avondje stappen de dag voordien…

De kip aan ‘t spit die een Brugse handelsvertegenwoordiger in januari op de markt ging halen blijft voor een wrange nasmaak zorgen. De politie hield hem namelijk tegen en liet hem blazen. Daaruit bleek dat hij met 0,94 promille alcohol achter het stuur zat. “Nog van de avond voordien“, zei zijn advocaat deze morgen in de politierechtbank. “Als hij had geweten dat hij nog onder invloed zou zijn, zou hij nooit gereden hebben. Maar hij ging die zondagmiddag nog om een kippetje op de markt. Het zal helaas een duur kippetje worden.”

De 34-jarige man werd eerder al vijf keer onder invloed betrapt. Zijn laatste veroordeling dateerde van 2011. Toen moest hij bepaalde onderzoeken ondergaan voor hij zijn rijbewijs terug kon krijgen. Maar die had hij in januari nog niet afgelegd. Daar werd hij dan ook nog eens voor gedagvaard.

Ik wist helemaal niet dat ik met een ongeldig rijbewijs reed“, zei hij daar vanmorgen zelf over. “Ik heb onmiddellijk de nodige stappen gezet om dat in orde te brengen. Die eerdere feiten zijn echt jeugdzonden. Ik neem anders altijd een taxi of laat mijn vriendin rijden als ik gedronken heb.”

De politierechter geloofde dat de man zich herpakte, maar kon moeilijk om zijn strafverleden heen. Hij veroordeelde hem tot een boete van 4.800 euro, waarvan 2.400 voorwaardelijk, en een rijverbod van drie maanden en vijftien dagen, waarvan twee maanden voorwaardelijk.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier