“Kinderen moeten veilig van en naar school kunnen”

De banners moeten bestuurders bewust maken van hun eigen rijgedrag. © LOO
Redactie KW

Na de campagne in het voorjaar vragen het stadsbestuur van Harelbeke en politiezone Gavers opnieuw aandacht voor de verkeersveiligheid in de schoolomgeving.

Met de start van het nieuwe schooljaar in zicht verschijnen de grote banners, die eerder dit jaar al te zien waren, opnieuw in het Harelbeekse straatbeeld. Met de slogan ‘Kinderen zijn geen kegels, respecteer de regels‘ willen het stadsbestuur van Harelbeke en de politiezone Gavers mensen bewust maken van hun eigen rijgedrag.

“Heel wat ouders of grootouders willen hun kind zo dicht mogelijk bij de schoolpoort uit hun auto laten en dat leidt veelal tot chaos en gevaarlijke verkeerssituaties.”, licht schepen Patrick Claerhout (N-VA) toe. “Met de doeken willen we alle bestuurders er aan herinneren dat ze de verkeersregels niet aan hun laars mogen lappen. Enkel wanneer iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en zich aan de verkeersregels houdt, kunnen we een veilige schoolomgeving creëren. En dat willen we toch allemaal: onze kinderen die dagelijks veilig van en naar school kunnen.”

De banners worden in aanloop naar 1 september uitgehangen in de omgeving van de verschillende scholen. (PVH/LOO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier