Kilometerslange files verwacht door asfalteringswerken Chartreuseweg in Brugge

09/05/14 om 12:53 - Bijgewerkt om 12:53

Bron: Kw

Vanaf maandag 26 mei starten asfalteringswerken op de N31 Expresweg in Brugge, ter hoogte van de werken voor de aanleg van het nieuwe op- en afrittencomplex aan de Chartreuseweg.

Kilometerslange files verwacht door asfalteringswerken Chartreuseweg in Brugge

De werken omvatten het affrezen en asfalteren van de rechterrijstroken, de pechstroken en de aansluitingen met de nieuw aangelegde op- en afrit van de N31/E403 ter hoogte van de Chartreuseweg. Indien alles vlot verloopt, zal kort na deze werken de nieuwe op- en afrit naar de Chartreuseweg komende van de E403/E40 en omgekeerd in dienst genomen kunnen worden. De ingebruikname van de nieuwe fietsersbrug is voorzien tegen het begin van de zomer.

Beter per fiets of trein naar Heilig Bloedprocessie

Om de werken te kunnen uitvoeren wordt het verkeer op de N31 over een afstand van 800 meter op één rijstrook gebracht en dit in beide richtingen. Dat zal ernstige verkeershinder veroorzaken, in het bijzonder tijdens de spitsuren. Het Vlaams Verkeerscentrum voorspelt op gewone weekdagen lange files op de N31 die tot 10 km op de E40 en E403 kunnen reiken. Op de feestdag donderdag 29 mei organiseert Stad Brugge de Heilig Bloedprocessie. AWV en Stad Brugge raden alle deelnemers en bezoekers aan om die dag met de fiets of de trein naar Brugge te komen.

Het einde van de werken is voorzien op 6 juni.

Nachtelijke werken

Sinds gisterennacht worden er op de N31 ter hoogte van de Chartreuseweg ook greppels en veiligheidsstootbanden geplaatst. Vannacht wordt er nog gewerkt richting Zeebrugge. Maandag- en dinsdagnacht wordt er gewerkt richting Kortrijk. Door het nachtelijke tijdstip blijft de hinder tijdens deze werken zeer beperkt.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!