Kennedylaan in Kortrijk weer volledig open

De President Kennedylaan. © Foto AXV
Redactie KW

De werken aan het tweede deel van de President Kennedylaan in Kortrijk zijn afgerond.

De afgelopen maanden werd de laan tussen de Beneluxlaan en de Munkendoornstraat helemaal aangepakt. Niet alleen het wegdek, maar ook de rioleringen werden vernieuwd.

Munkendoornstraat

Sinds dinsdagmorgen is dat deel van de Kennedylaan nu weer berijdbaar in beide richtingen. Ook de afslag richting Kennedypark aan hotel Kennedy is weer in gebruik. Voordien was dat slechts voor één rijrichting het geval en was er al die tijd een omleiding voorzien voor wie van de Marionetten richting centrum wou gaan.

Toch is aannemer Norré-Behaeghel nog lang niet klaar: nu wordt het eerste deel van de Munkendoornstraat opengebroken, want de rioleringen moeten vervangen worden. Daarna krijgt dat deel een nieuw wegdek.

Derde fase

Eens die fase is afgerond, kan begonnen worden met de heraanleg van het laatste deel van de Kenndylaan: van de Munkendoornstraat tot de Marionetten, dus langs AZ Groeninge, campus Kennedylaan. De weg zal onder meer verlaagd worden. De aanbesteding voor die derde fase is intussen bezig. Het ziekenhuis zal die tijd altijd bereikbaar blijven, want er zal een voorlopige weg worden aangelegd. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier