Kabinet Weyts op zoek naar extra middelen voor ovonde rijksweg Rumbeke

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Het zag er tot donderdagmorgen naar uit dat de oorspronkelijke plannen voor de ontsluiting van AZ Delta en het Accent Business Park niet zouden worden uitgevoerd.

Uit een streefbeeldstudie was gebleken dat de uitvoering van de oorspronkelijke plannen 1,75 miljoen euro méér zouden kosten dan geraamd. Bovendien waren de onteigeningskosten ook te laag ingeschat. Voeg daarbij de algemene besparingsinspanningen en dan is de rekening vlug gemaakt: er is geld te kort om de nieuwe ziekenhuissite en het Accent Business Park optimaal te ontsluiten.

De oorspronkelijke plannen voorzagen in het doortrekken van de rijkswegbrug over de E403 tot aan de Kwadestraat. Onder die brug zou dan een ovonde worden aangelegd, die een vlotte afhandeling van het lokale verkeer naar het ziekenhuis of naar het kantorencomplex kon garanderen.

Geen light-versie

Maar voor dat plan-Crevits was er dus onvoldoende geld. Het Agentschap Wegen en Verkeer was al aan het werk om een ‘light’versie te ontwerpen. Minder duur, minder comfortabel, maar wel degelijk. Heel waarschijnlijk met verkeerslichten.

Donderdagochtend liet Vlaams minister-president Geert Bourgeois via zijn woordvoerder dan weten dat de oorspronkelijke plannen toch worden uitgevoerd. Het kabinet Weyts gaat op zoek naar extra middelen om de ontsluiting van ziekenhuis en kantorenpark optimaal te verzekeren. De werken moeten wel klaar zijn tegen de zomer van 2018 als het nieuwe ziekenhuis opengaat.

Timing

De werken nu aan de gang op het afrittencomplex in Rumbeke zullen volledig klaar zijn tegen de paasvakantie. De werken verderop in Izegem zijn tegen de bouwvakantie klaar.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode Roeselare en Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier